Verske skupnosti bodo pomagale oblikovati prihodnost Evrope, je na sestanku Evropske komisije dejal mormonski voditelj

  Verske skupnosti bodo pomagale oblikovati prihodnost Evrope, je na sestanku Evropske komisije dejal mormonski voditelj

  Cerkve in verske skupnosti bodo močno vplivale na oblikovanje prihodnosti Evrope, je na vsakoletnem sestanku z verskimi voditelji, ki je potekal na visoki ravni, dejal starešina Massimo De Feo iz Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Dogodek, ki se je odvijal v torek, 7. novembra 2017, je gostil Frans Timmermans, prvi podpredsednik Evropske komisije. Pridružil se mu je g. Mairead McGuinness, prvi podpredsednik Evropskega parlamenta.Verski voditelji in funkcionarji Evropske unije so se zbrali na sedežu Evropske komisije v Bruslju, da bi razpravljali o »Prihodnosti Evrope: Unije, ki temelji na vrednotah in učinkovitosti«.

  »Verski posamezniki in organizacije daleč zunaj zidov cerkva gradijo bolnišnice in šole, vodijo dobrodelne organizacije in zatočišča, podjetja in raziskovalne inštitute, poučujejo skupine mladih in izvajajo programe opismenjevanja, razpečujejo človekoljubno pomoč po vsej zemlji in iščejo delo za nezaposlene,« je omenil starešina De Feo, ki služi kot generalni voditelj sedemdeseteri.

  Kod Konferenca

  Starešina De Feo je v svojem govoru razpravljal, kako opredeliti skupne vrednote v razdeljenih družbah, o doprinosu, ki ga imajo verski voditelji v razpravi o evropskih vrednotah, in o potrebi po razvoju občutka za skupnost na višji evropski ravni. Poudaril je tudi pomembno vlogo mladih. Brez njih je dodal, da za Evropo ni resnične prihodnosti. Povedal je, da morajo nove generacije najti tiste verske in moralne vrednote, ki se izgubljajo, med katerimi je temeljna vloga tradicionalne družine. Starešina De Feo je z navajanjem dvanajstega in trinajstega člena vere spodbujal promocijo bodočih evropskih politik, ki so »[krepostne, ljubke] ali na dobrem glasu in [hvalevredne]«, in poudaril pomembnost aktivnega sodelovanja državljanov v demokratičnem procesu.

  »Verjamemo, da so državljani, ki upoštevajo zakone, ki se iskreno zanimajo za spodbujanje skupnega dobrega, lahko gibalo pozitivne spremembe in razvoja,« je omenil. »Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je pripravljena in ima, skupaj z drugimi veroizpovedmi, skupinam in ali skupnostmi, za svojo dolžnost, da prinaša koristi in blagoslove v življenja vseh Božjih otrok.«

  stol

  Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni je v Evropi dejavno prisotna že več kot 170 let in ima trenutno več kot pol milijona članov, ki se sestajajo v na tisoče občestvih po celini.

  Tiskovna Konferenca

  G. Mairead McGuinness

  Celotno izjavo predsedstva evropskega področja Cerkve o »Prihodnosti Evrope« lahko najdete tukaj: [POVEZAVA]