Vse stvari so mogoče za tistega, ki verjame

  Predsednik ljubljanske veje, Elvi Rwankuba, je imel otvoritveni govor in predstavil temo konference: “Vse stvari so mogoče za tistega, ki verjame.” Vsi, ki so poslušali njegov govor, so bili duhovno povzdignjeni in napolnjeni. 

  mladi odrasli samski

  Uživali smo v številnih zabavnih aktivnostih, se učili, kako biti samostojni, družabnih plesov, se udeležili “Amazing Racea” v centru Zagreba, skupaj z drugimi igrami in druženje. Člani iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije so pomagali pripraviti in razdeliti obroke za nas, da bi lahko uživali v kulturi in družbi drugih. Vsi udeleženci konference smo bili okrepljeni s poglobljeno vero v Jezusa Kristusa. 

  mladi odrasli samski

  Sestra Ezard, starejša misijonarka, ki služi v Severnojadranskem misijonu, nas je učila družabnih plesov. Polna energije, kakršna je, je vse mlade vključila v učenje osnovnih korakov. Bilo je zelo zabavno in pri plesu se nam je pridružil tudi predsednik Grant! 

  Eden od glavnih dogodkov konference je bila udeležba v projektu služenja za sprejemni begunski center Rdečega križa. Pomagali smo pospraviti stare postelje in druge stvari v kleti. Čudovito je bilo trdo delati za tako pomenljiv projekt. Družili smo se tudi z iskalci azila in otroki v centru ter tako ustvarjali nežne spomine in posebne odnose za vse vpletene. 

  služenje

  Po kosilu smo se odpravili na lov na fotografije, imenovan “Amazing Race”, v center Zagreba. Starešina in sestra Draxler sta pred konferenco fotografirala znamenitosti in pripravila seznam teh s slikami v naključnem vrstnem redu. Mladi so se razdelili v štiri skupine. Poiskati so morali znamenitost s seznama in narediti fotografijo skupine pred njo. Prva skupina, ki je našla vseh deset znamenitosti s fotografij, je bila zmagovalna. Mladi so se tako zabavali, medtem ko so skupaj raziskovali Zagreb.  

  Zaključek konference je vključeval druženje v pisarni Severnojadranskega misijona, kjer je predsednik Grant imel zaključni govor – vse dele konference je povezal na tako čudovit način. Konferenca je bila odlična, zato vabimo vse udeležence, da poglobijo odnose, ki so jih začeli ustvarjati ali obnavljati v tistem koncu tedna, in se pripravijo na naslednjič, da bodo s seboj peljali še več prijateljev! 

  mladi odrasli samski