Zasadimo vrt Celjske veje

  image 1

  Predsednik Spencer W. Kimball je na aprilski generalni konferenci leta 1976 svetoval: 'Spodbujamo vas, da na lastni zemlji pridelate čimveč, kar je mogoče. Jagodičevje, vinsko trto, sadna drevesa – sadite jih, če je vaše podnebje primerno za njihovo rast. Gojite zelenjavo in jo jejte z lastnega vrta ... Naučite se konzervirati in hraniti hrano.'

  image 1

   V Celju v Sloveniji smo v sredini marca in drevesa ter grmovje so začeli brsteti, ptice pojejo, dnevi pa se daljšajo. To je čas, da zasadimo vrt Celjske veje!

  Družina Stojanović, ki jo vodi Mladen, skrbi za vrt. Vrt je za kratek sprehod oddaljen od centra in ga lahko dosežemo v 15 minutah. Nahaja se na dnu majhne dolinice, obdane z visokimi hribi, mimo njega pa teče majhen potoček. V ograjenem območju vrta je tudi odprt vodnjak. Kot vsepovsod v Sloveniji, je tudi tukaj lepo.

  Veja ima ta vrt v lasti že mnogo let, Dejan Stojanović pa je v bližini vrta zgradil majhno hiško v zavetju dreves. V njej so shranjeni orodje, oprema za piknik ter miza in stoli, ki se tudi uporabljajo za piknike veje.

  Zgodaj spomladi sta se Starešina in Sestra Porter sestala z Mladenom, Nado in Dejanom Stojanovićem, da so prekopali vrt. Nato smo zasadili solato, jagode, krompir in čebulo. Stročnice ter drugo sadje in zelenjava bodo zasajeni kasneje. Celjski starešine so pomagale s sežigom divjih trav.

  Poleg zelenjave, jagodičevja, zelišč in rož bodo v vrtu obrodile tudi jablane, slive in hruške.

  image 3