Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni
Novice iz Slovenije - 18.12.2007

Avtor Dora Glassford Cimmerman

Cerkev v Šiški raste

Od takrat, ko smo oktobra 2006 v zemljišče ob gasilskem domu v Šiški zasadili prvo lopato oziroma ko smo položili temeljni kamen prve kapele Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Sloveniji, je delo zelo napredovalo. Po začetnih težavah, ko je izkopano jamo zalivala voda in se je delo ustavilo, dokler ta težava ni bila odpravljena, je do srede novembra letos zrasla mogočna stavba, katere streha je bila tistikrat že skoraj popolnoma prekrita s strešniki.
Člani smo se postili in molili za lepo vreme brez snega in pretiranega mraza, da bi gradbeniki lahko še pred zimo vgradili okna. V sredo, 28. novembra 2007, so bila okna vgrajena in v četrtek je pritisnil mraz. Naše molitve so bile uslišane – zima vendarle še ne trka resno na duri. Tudi če zapade sneg, se notranja dela lahko nadaljujejo.
Upamo, da bo stavba končana do konca aprila 2008 in potem tudi hitro opremljena. Z Božjo pomočjo bo kapela tako do konca junija pripravljena za teden odprtih vrat, ko bomo državljane Slovenije povabili na vodene oglede notranjosti stavbe.
Z molitvijo v srcu smo povabili predsednika Thomasa S. Monsona, prvega svetovalca Prvega predsedstva Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, ki je davnega leta 1985 v Zagrebu področje tedanje Jugoslavije posvetil za poučevanje evangelija, naj pride in kapelo posveti ter jo izroči njenemu namenu. Točen datum dneva odprtih vrat in posvetitve bomo sporočili, čim bo mogoče. Že zdaj prijazno vabljeni!